Archívum

Gábriel Mónika Best Paper Award-ot nyert

Örömmel számolunk be arról, hogy a 22nd International Symposium on Logistics konferencia Bíráló Bizottságának egyhangú határozata alapján, a beadott tanulmány és a konferencia-előadás együttes értékeléseként Miskolcziné Gábriel Mónika kapta az idei év legjobb PhD-Paper díját. Az ISL egy évente megrendezésre kerülő egyik legrangosabb nemzetközi konferenciasorozat. Az elismerés tovább erősíti a GSZDI és a hazai logisztikai kutatás szakmai-tudományos elismerését.

'Circular Economy' konferencia

A SZIE Tudástranszfer Központjának Kari Tanácstermében - 2017. április 28-án 13.30-tól - a "Circular economy: fókuszban a megújuló energia konferencia és kerekasztal beszélgetés" program keretében került sor arra az akadémiai beszélgetésre, melyet a 'Circular Economy' konferencia szervező-bizottságának elnöke (Dr. Fogarassy Csaba), illetve a Szent István Egyetem Doktori Tanácsának elnöke (Dr. Helyes Lajos)  valamint a Gazdálkodás- és Szervezéstudományi Doktori Iskola vezetőjének (Dr. Lehota József) kezdeményezésére jött létre.

IBM SPSS workshopok a GSZDI hallgatói számára

A. J. Guarino, amerikai biostatiosztika proffesszor, Fullbright-specialist ösztöndíjjal 42 napot töltött a Szent István Egyetem Gazdaság- és Társadalomtudományi Karán a Közgazdaságtudományi, Jogi és Módszertani Intézetében. A Gazdálkodás és Szervezéstudományok Doktori Iskola 2017. április 24-én és 25-én workshopot szervezett hallgatói számára, melynek keretében a doktoranduszok elsajátíthatták a többszörös lineáris regresszió a többváltozós varanciaanalízis illetve a diszkriminancia analízis alapjait. A részletes program alább olvasható

A jogelőd egyetemek doktori dokumentumai

Az alábbikban teszünk közé a jogelőd intézmények (m.kir. József Nádor Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem, Gödöllői Agrártudományi Egyetem) doktori képzéséhez kapcsolódó dokumentumokat.

Doktori Iskola Tanácsának februári ülése

A 2017. február 15-i ülésen Dr. Lehota József köszöntötte a Doktori Iskola Tanács megjelent tagjait, majd ismertette a napirendi pontokat, amelyeket a jelenlévők elfogadtak, ezzel megkezdve a munkát.

Ezt követően Dr. Hajós László nyugalmazott egyetemi tanárt köszöntötte a Doktori Iskola Tanácsa a 70. születésnapja alkalmából.

A napirendi pontok alapján szavazás történt:

Kutatók Éjszakája - A tudás hatalom 2016

A program egy szakmai előadással kezdődött, melyet Dr. Muraközy László tartott „A 21. század üzleti világának globális környezete” címmel. Ezt követően Dr. Lehota József tartott tájékoztatót a Gazdálkodás és Szervezéstudományok Doktori Iskola programjáról, amit egy rövid beszélgetés követett a doktoranduszokkal és a doktori képzés után érdeklődőkkel. A program egy tudománnyal kapcsolatos játékos vetélkedővel zárult, ahol a rendezvényt meglátogató gyerekek és szüleik tudománnyal kapcsolatos játékos feladatokból álló vetélkedőn vettek részt.

Ilona Skačkauskienė előadása

2017. január 24-én 10:00 órai kezdettel Ilona Skačkauskienė, a Vilnius Gediminas Technical University professzora tartott előadást "Management theory" címmel a Fiatalok Tudásvárójában. Az előadás összefoglalója az alábbiakban olvasható:

The subject of the management theory lecture is analysis of the history of management theories (early theorists, scientific management school, classical organizational theory, the behavioral school and other theories), disclosing of the essence and specific of main management functions – planning, organizing, influencing, controlling.

 

Kutatók Éjszakája - A tudás hatalom 2015

A program egy szakmai előadással kezdődött, melyet Dr. Makó Csaba tartott "Az európai gazdaság innovációs teljesítménye: jelentős ország egyenlőtlenségek" (Szerepet játszik az intézményi kontextus?) címmel. Ezt követően Dr. Lehota József tartott tájékoztatót a Gazdálkodás és Szervezéstudományok Doktori Iskola programjáról, amit egy rövid beszélgetés követett a doktoranduszokkal és a doktori képzés után érdeklődőkkel.

Dr. Bélyácz Iván akadémikus előadása

2014. október 10-én a Gazdálkodás és Szervezéstudományok Doktori Iskola szervezésében Dr. Bélyácz Iván, a Magyar Tudományos Akadémia IX. Osztályának elnöke előadást tartott egyetemünkön. Az előadás témája „Az MTA IX. Osztály tudománypolitikai szerepe és kapcsolatai az egyetemi oktatók tudományos minősítési rendszerével” volt, amely a következő fő egységeket foglalta magában: